|
|
![]() |
|
Ragnhild Bolstad er til daglig leder av Rena Treningssenter og er en ivrig Birkebeiner. I år arrangeres Birkebeinertrippelen for tredje gang. Ragnhild har deltatt alle gangene og har mange meninger og erfaringer rundt trening, forberedelser, mat og arrangementene… Av: Sissel A. Finstad og Heidi A. Larsen
Trippelen går ut på at birkebeinerne melder seg på til både rennet, rittet og løpet. Resultattidene legges sammen, og de som har best tid sammenlagt eller klarer merket på alle tre øvelsene blir Årets Superbirkebeiner, uansett klasse og kjønn. De som fullfører alle tre øvelsene, men ikke klarer merket, blir Årets Birkebeiner. Birkebeinerrennet arrangeres som kjent i mars og er 58 kilometer langt. Birkebeinerrittet avholdes i august, og er på ca. 88 kilometer, mens Birkebeinerløpet går i september og er 21 kilometer langt. Løpet starter på Sjusjøen, og går ned til Birkebeineren skistadion på Lillehammer. De andre to arrangementene starter på Rena med målpassering på Lillehammer.
Nummer tre i fjor...
En av erfaringene
Bolstad gjorde seg i fjor kan kanskje gi positive resultater i år. Servicen løperne får synes Ragnhild er veldig god. Hun synes det er ålreit å konkurrere sammen med gutta, selv om de kanskje er litt voldsomme i blant. - Man må bare presse seg fram! ler Ragnhild.
Ragnhild liker
Trippelen veldig godt. Hun mener dessuten at det å være med på alle tre
øvelsene tvinger frem litt mer variasjon i treningen og da blir man ikke
så fort lei.
- Artigst med Rennet! Løpet er også veldig morsomt, mens Rittet har jeg en liten mental sperre for. Jeg har aldri hatt noe særlig lyst til å trene på sykkel, fordi jeg ikke har følt at jeg har helt dreisen på dette, men det er ålreit når det går bedre og bedre også her. Da får man lyst til å yte større innsats, forteller Bolstad.
Kortere, varierte og
flere økter - Jeg trener mye på ski om vinteren, og er med på mange turrenn og konkurranser i helgene. Jeg trener ikke lenge, og øktene blir sjelden lengre enn en time. Jeg er ikke den typen som tar på meg sekken og går langt inn på fjellet i tre-fire timer. Da vil jeg heller trene to ganger om dagen i kortere økter. Jeg har jo gått på ski helt siden jeg var liten, og er på en måte gjennomtrent. Ragnhild Bolstad trener variert, og kombinerer noe av treningsarbeidet med jobben på Rena Treningssenter. - Jeg trener ikke bare på ski, men har også seks-sju timer aerobic, step og styrke på Treningssenteret i uka. Om våren og sommeren løper jeg en del og er med i konkurranser. Jeg prøver å sykle litt også.
- Riktig mat og drikke
er viktig! - Dette er viktig for å fylle opp vitaminlagrene, og energien lagrer seg i musklene og leveren. Har du ikke noe å gå på de siste milene, blir det utrolig hardt. Jeg pleier å spise kylling og ris, som inneholder mye trege karbohydrater. Jeg drikker også veldig masse Farris og vann. En halvtime før start drikker Ragnhild noe som inneholder litt sukker. Hun forteller at det er ikke lurt å drikke søt saft på morgenen, da dette får blodsukkeret til å øke kraftig, for så å synke igjen rett før start. Drikker du noe som inneholder sukker like før start, vil blodsukkeret stige og holde seg jevn utover i hele løpet.
Underveis i løpet står
banan og sjokolade på menyen. - På matstasjonen tar jeg helst en
banan. Dette er lett å få ned, og gir masse energi. Jeg tar også en
sjokolade på Midtfjellet, avslutter Ragnhild Bolstad. |
|
|
||
|
|
Forside
| Redaksjonen |
Historie |
Renn-info
| |