”Kultur-Stein” er klar

Vi tok en tok turen ned på Kulturhuset på Rena, der møtte vi en trivelig Stein Halvorsen. Vi pratet om Birkebeinerrennet for han sin del, men også hva Birkebeineren betyr for Åmot.


Stein Halvorsen

Til daglig jobber Stein med kommunens kulturoppgaver som ikke er relatert til kulturhus og bibliotek. Det vil si planarbeid (kulturplan, idrettsplan osv), saksbehandling, kontakt med lag og foreninger, idrett, kulturminner/vern. Utvikling og koordineringsoppgaver innen kulturområdet. En omfattende jobb. Men innimellom blir det tid til både trening og konkurranser. Nå venter Birkebeinerrennet for 9.gang

Stein håper på vinterføre, med mye snø
Stein håper at det blir en fin tur over fjellet, og at føret blir bra. Men nå som været er så ustabilt kan det fort ta en skummel vending. Han skal prøve å disponere kreftene så godt som mulig gjennom hele løpet, og drikke mye væske.

Taktikk før rennet
Før Birkebeinerennet spiser Stein mye mat med proteiner, samtidlig som han trener mye. Men når Birken nærmer seg går han over til å samle så mye krefter som mulig, altså spise mye karbohydrater og ikke trene de siste tre til fire dagene før rennet.

 

Trener mye
Til vanlig trener han ca. 5-6 ganger i uka. Han har også deltatt i trippelen der han greide merket i både løpet og rittet, men ikke rennet. Han har deltatt 9 ganger i Birkebeinerrennet, og tatt merket 3 ganger.

Tips til debutanter
Han mener at de unge som skal gå Birken for første gang, ikke skal åpne for hardt, og at de må disponere kreftene godt. – De må prøve å holde et jevnt tempo hele veien, mener Stein Halvorsen..

Birken er viktig for Åmot
Halvorsen mener at Birken er et viktig utstillingsvindu for Åmot. Han mener at næringslivet burde komme mer på banen og bruke Birken som et varemarke under Birken, men også andre ganger i året når ikke Birken arrangeres. Noe å tenke på..

Vi i birken.no ønsker Stein en fin tur over fjellet.


 

 


 | Forside | Redaksjonen | Historie | Renn-info | Før start |
| Årets renn | Lokalstoff | Resultater | E-post |