Staker seg over fjellet på for 4. gang

Karl Henrik Seemann skal også i år stake seg over fjellet med kjelke. Mange kjente og ukjente skiløpere har opp gjennom årene gjort en stor innsats i rennet, og Seemanns innsats står det spesielt stor respekt av. Karl Henrik, som i de sivile liv er arkitekt, har i 3 år gjort en utrolig innsats i Birkebeinerrennet.   

 
Karl Henrik Seemann skal stake seg over fjellet i kjelke for 4.gang.
(Bildet er gjengitt med tillatelse fra www.matoghelse.no )

Hva er årsaken til at du ble med i Birkebeinerennet?
Karl Henrik forteller at har drevet aktiv idrett i mange år og på den måten har et godt idrettslig grunnlag. For noen år siden tenkte han at det skulle bli moro å bli med i ett langt løp. Over 2 år forberedte han seg, og han hadde 1200 til 1300 km bak seg hvert år.

Første gang han prøvde gikk det over all forventing, og han fant ut at dette måtte han gjenta. Nå har han vært med 3 ganger.

Karl Henrik om hvorfor han deltar i Birken:
| 72 kbps |

NB! For å "streame" video og lydopptak fra våre sider, må du ha
Windows Media Player
Lastes ned her


Karl Henrik sier at han er veldig fornøyd med løypa som han synes er variert og utfordrende. Han liker både flate partier, nedoverbakker og utrolig nok også motbakkene. Fint vær og mange folk/tilskuere ute i løpa setter han også stor pris på.  

Hva er det vanskeligste med turen over fjellet med kjelke?
- Det er disse bratte kneikene som er oppover mot Dølfjellet og over Kvarstaddammen.  Opp til Midtfjellet er det også noen kneiker og noen bakker som er veldig vanskelige.

- Hvordan forberede du deg til birken?
Fra ca. 1. desember begynner treninga på snø. På våren og høsten trener jeg på fysioterapiinstitutt.

Den spreke karen fra Oslo forteller at han bruker en del tid på trening: - Det blir ca.3 til 4 ganger i uka, og jeg er ute 4-5 timer hver gang. Ja, det blir vel en 20 timer i uka. Treningsmengdene er imponerende. Det er i hvert fall sikkert.

Trener du mye om sommeren?
- Ikke veldig mye, da tar jeg det mer med ro.

Er du med i andre renn?
- Jeg har vært med i Holmenkollen Skimaraton en gang.

Hva er tiden du bruker i løypa?
- Dette er det vær-, vind- og snøforhold som bestemmer. Første gangen Karl Henrik prøvde for 3 år siden var det god temperaturforhold, to grader, sol og vindstille. Da ble tida 5 timer og 56 minutter. Året etter ble tida 6 timer og 10 minutter. I fjor var det – 21 grader ved start og da ble tida 7 timer og 15 minutter. Sterkt! Seemann har også fått merket èn gang.

Hvordan følte du deg da du tok merket?
- Ja, det føltes fint det. Det var kjempegøy det.

Kommer du til å delta neste år?
Dette er Karl Henrik noe usikker på, men så tilføyer han: - Så sant helsa holder og jeg får trent nok, så regner jeg med det.

Hva spiser du for å holde deg i form?
- Jeg har et vanlig kosthold som de fleste andre og holder meg unna søtsaker og spiser aldri hurtigmat. Jeg spiser mye grovbrød, drikker mye sur melk og vann. Maten lager jeg selv fra bunnen av.

Hva er det du gjør på fritiden?
- På sommeren driver jeg og triller masse i rullestol bare for turens skyld.

Hva synes du om Rena?
- Jeg kjenner ikke så mye til Rena sentrum, for jeg pleier og overnatte hos en kusine så det blir bare å kjøre fram til start. Jeg kjenner mer til områdene rundt Rena enn sentrum.

Hvordan er det å stake seg frem i løypa?  
- Det går lett på flater og lett i nedoverbakker, men det er klart tyngre i oppoverbakkene. Jeg bruker ikke festesmurning, men som andre bruker jeg gliding.

Birken.no ønsker Karl Henrik god staketur og all lykke over fjellet over fjellet!


 


| Forside | Redaksjonen | Historie | Renn-info | Før start |
| Årets renn | Lokalstoff | Resultater | Multimedia | E-post |